onsdag 27. januar 2010

Glede..

I går ble jeg oppmerksom på at badet vårt var avbildet inne hos NIB, så morsomt! Jeg tok tak i pc'en og viste det til min kjære.. kjenner du igjen dette badet? , spurte jeg.. han svarte hm.. lurer på hvem som har lagt de flisene.. hehe jeg måtte le..






Takker så utrolig mye for de hyggelige kommentarene jeg har fått. Det blir så morsomt å drive med denne lille hobbyen da :)

Jeg viser bilde av mormorrute teppet mitt.. eller evighetsprosjektet.. Det tok sin tid å bli ferdig med dette. Ble endelig ferdig rett før jul. Da hadde J full kontroll på at dette var mammas ruter, og det var ikke lov å røre :)Nå når det er ferdig kan han gå forbi teppet hvor det ligger og si: mamma sin, hehe. Prosjektet varte lenge og resultatet ble ikke veldig stort, men akkurat passe til å ha over føttene, når jeg sitter på brisken og nyter en kopp tea.. (Se vårsolen titter inn:) Herlig!)




Rosa tulipaner gir meg en herlig følelse om at det går mot lysere og mildere tider! 

Ha en fin, fin ondag!
Klem


fredag 22. januar 2010

Min nye hylle:)

Endelig har hyllen min kommet opp på veggen over kjøleskapet.. Vi har et bitte lite kjøleskap og oppå der manglet det noe stæsj:) Det er nå komplett!! Liker den søte hyllen så godt.. Den er en kopi av en hylle som pappa hadde stående etter gården han kommer fra. Han mente den var godt over 150 år gammel.. Herlig å ha en kopi hvor jeg kjenner til orginalen. Orginalen har vært på kjøkkenet til min tippoldefar, oldefar, farfar og nå på veggen på pappas hytte. Det er herlig å tenke på! Mens søsteren min og jeg har en kopi, som pappan vår har laget til vårt kjøkken.. Jeg håper dette "barnet" av en hylle, igjen kan følge mitt barn, barnebarn, oldebarn osv.. Det jeg skal huske på er å fortelle dens historie.. og hvordan den ble "unfanget"og skapt av både pappa og meg :)  ( Den dobbelsidige tapen ble også tatt i bruk her, på de små knaggene. Bare midlertidig til jeg finner småspiker som ikke kommer ut på baksiden:), og kanskje med hjelp fra en handymann?:)
 
Boksene på hyllen fikk jeg tak i hos containergirl, her en dag.. Da de ble brakt inn i hus ga de kjøkkenet en gammel og dårlig eim..  litt sånn mugg lukt..hehe..Jeg synes det er litt sjarmerende, og noe jeg absolutt ikke glemmer med det samme...Det hører med og har sin sjarm..(stålull, salo og jiff ble redningen, som gjorde at boksene fikk sin tiltenkte plass)

Boksene er sikkert brukt i en årrekke, kanskje til kaffe, tea, mel, sukker, eller andre ting som kunne trenge en boks...Det er dette som er så morsomt med gamle ting. De har en historie..En historie vi ofte ikke kjenner til, men som vi kan fantasere om og tenke oss til.. Det er bare fantasien som setter er stopper for hva de disse boksene har vært med på!















Klem

Fått en award:)



Jeg har fått en award :) Så glad! Jeg fikk den av M's lille hjørne, Tusen takk.. Om jeg kan kalles kreativ slår denne dama meg ned i støvlene.. Hun er rå på hekling.. og sikkert snart strikking.. Ta en titt!

Med Awarden var det en utfordring, nemlig å fortelle 7 interessante eller uinteressante ting om meg selv:

Jeg skal på campingtur til sommeren med familien min.. (Jeg som nesten aldri har vært på biltur, mitt forslag, og jeg gleder meg masse:))

Jeg ønsker å lære meg å strikke mønsterstrikk, i morgen begynner jeg! med hjelp av svigerbestemor.

For tiden leser jeg panserhjerte av Jo Nesbø, elsker krim!

Jeg jobbet lenge i klesbutikk samtidig med studiene.

Jeg er svært opptatt av klær og sko, men går mest i klassisk svart. 

Jeg elsker å pynte meg og har skapet fullt av kjoler.

Liker å gå tur i naturen, men er best med appelsin og kvikklunsj i sekken.

Oppskriften på Awarden:

1.Kopier awarden på bloggen din
2.Link til personen som gav deg den
3.Fortel 7 fakta om deg selv
4.Velg 7 andre blogger som du sender awarden til
5.Link til deres blogger
6.Legg igjen en kommentar på bloggen, så de får vite om awarden.

Jeg ønsker å sende awarden videre til alle andre som leser dette:) Alle bloggjentene jeg har vært inne hos er bare så kreativ og super god inspirasjon for meg:)
Tusen Takk!

Klem














mandag 18. januar 2010

Dobbeltsidig tape, kan brukes til det meste!

Da har jeg fått ånden over meg og begynt å male litt.. Jippi! 
I dag kom søsteren min på besøk, vi fant noen håndklær som for lengst har gått ut på dato og begynte å male ned i gangen. Så mye koseligere når man er to.. Er ikke stor fan av å male, men i dag var det riktig morsomt:)

Rett før jul fikk søsteren min og jeg noen kjempe søte hyller av pappa, som han har laget til oss. (på bestilling). Disse har nå fått en blank hvitmaling på.. Ferdig med to strøk i dag, men blir vel to til. Gleder meg til å henge den opp på kjøkkenet og style den.. Det kommer bilder i løpet av uka tenker jeg, om jeg rekker det.. Nå er neste prosjekt å finne små søte knagger som passer til..

Viser et bilde av en stol jeg har pusset opp.. Eller mannen har malet, mens jeg har trekt opp stoffet.. Jeg tok bare dobbeltsidig tykk tape og tapet trekket på undersiden.. (stiftemaskinen var ingen plass å se, og som så mye annet, måtte dette skje umiddelbart, da tok vi det nest beste, en dobbeltsidig tape, (av alle ting)).. Det funket fjell og det blir da veldig enkelt for meg om jeg vil skifte stoff om en stund.. Den dobbelsidig tapen bruker jeg  til mye forskjellig, da jeg er forsiktig med å sette så mange hull i veggene.. Det hender jo jeg ombestemmer meg..:) Tapen er kjøpt på byggmix og det er min andre rull etter at vi flyttet hit.. Jeg taper opp bilder (små), termostater (som vi har i hvert rom), bilder på badet, vi har til og med tapet noen spotter over vasken, men her måtte det også litt silokon til, slik at det satt bedre..Et produkt som anbefales på det sterkeste :) og kan brukes til det meste!



I kveld tror jeg at jeg finner sengen litt tidligere, slik at jeg er ordentlig uthvilt til i morgen.. Noen våkennetter er svært uheldig for både humør og hode..


God natt!

Klem

søndag 17. januar 2010

Søndagskos:)

Det gjelder å stelle med seg selv og lage det koselig rundt seg,
også når man er hjemme alene:)
Selv om det til tider blir litt ensomt må man la hverdagen gå som normalt.








Jeg passer på at livet ikke skal være noe annerledes for sønnen min og meg, fordi om mannen og pappaen i huset er borte i 14 dager i slengen.

Så i dag bestemte jeg meg for å pakket sekken og dra på skitur! (Det skal sies at jeg pakket ikke bare sekken, men bar også ut pulk, ski, snowracer, masse klær og bleier i bilen). Tanken på å få ut skiboksen og sette den på taket, alene forble ganske fjern, så vi hadde ned to av baksetene og pakket full bilen..
Vi skulle på skitur!
Jo lengre på fjellet vi kom desto mer blåste det og sola forsvant etterhvert, men motet og den positive innstillingen var det ingenting å si på.. Turistforeningen hadde arrangert ski tur, med aking og andre morsomme aktiviteter for barna. Dette skulle bli morro!

Vi var kanskje ikke veldig heldige med været. Det skal sies at det blåste så fælt at jeg måtte konsentrere meg med å holde ballansen.. Og bitende kaldt var det til de små fingrene mine som skulle montere pulken og seler som var alt for store til lille meg på 160 cm, og dette for første gang vel og merke. Det ble en hel del knoting.. Men hjelp, nei det skulle jeg ikke ha.."Jeg klarer meg selv" Måtte tilslutt innfinne meg med at jeg ikke fikk med meg snowracer'en på slep..Så noen andre i reisefølge var snill og tok den med.

Da jeg endelig hadde fått med meg alt pickpacket og skulle til å gå, kom jeg på at pølsepakken enda lå i bilen.. Av med nesten alt igjen, for så å komme meg bort til bilen..

I jakten på et lunt sted, var jeg glad pulken hadde veltebøyle.. hehe. Tror det ble en spenningsfylt/ fartsfylt  tur for min lille..Vel framme ved den "lune" bålplassen som ikke fantes lun, var pølse det andre som stor på planen.. Også dette ble en kald fornøyelse. J var blitt litt utålmodig så pølsen forble kald, men sort. Lumpe gadd jeg ikke ha rundt pølsa, da dette betød mer aktivitet uten votter.. Ketchup,, nei nei slikt hadde vi ikke tid til.. Vi slukte tre pølser mens J enda satt i pulken.. Humøret var fortsatt med oss.. og vi var fortsatt fornøyd.. Vi var jo på tur!

Jeg satte rumpa mi ned på sitteunderlaget og kaffen gikk ned på høykant.. Noen sjokoladebiter og litt rosiner fikk også plass i magen..Knipset noen bilder for å forevige skituren, før jeg takke for turen, slet på meg sekken, og selene, uten votter.. for så å begi meg mot bilen..Turen tilbake ble litt mer spenningsfylt, da jeg ved en anledning falt.. opp igjen og krysset fingrene for at ingen hadde sett meg.. Jeg måtte nesten smile litt.. Da jeg endelig kom til den etterlengtete bilen med setevarmet, måtte vottene og utstyr av..på ny! Jeg bannet (lavt) og slet med å få alt inn i bilen.. Kaldt! J ropte og sutret.. og min tålmodighet var i dette øyeblikk brukt opp.... Jeg sa litt halvhøyt "tiestille" idet en fremmed "far"tilfeldig kom forbipasserende. Han tittet på meg..Jeg skulle til å gråte...Jeg angret med det samme, på det dumme utsagnet... Bildet på den positive og blide moren som kom alene på fjellet, med godt mot og sterk vilje, raknet fullstendig!

 Vår første skitur i år var nesten ved veis ende..riktignok litt kort, men vi fikk med oss det meste:) Vi ble sittende i bilen, for hjem kunne vi ikke dra før resten av reisefølget kom tilbake, vi var nemlig innparkert!


Skitur også i morgen?!




torsdag 14. januar 2010

Vårt velværerom:)

NIB har for tiden en baderom konkurranse/ utfordring gående som jeg tenkte jeg skulle henge meg med på..



Badet synes jeg var det vanskeligste rommet å planlegge. Så utrolig mye å velge i mellom..Bare tenk på alle typer flis.. Grøsser ved tanken...
Det tok sin tid med oss i planleggingsfasen..Forskjellige fliser og speil gikk inn og ut av huset..Til mannen tilslutt tok noen avgjørelser for å lette på min frustrasjon og usikkerhet.. Vi gikk for den stilrene og hvite stilen som det kan gjøres så utrolig mye med.. Skifter man farger på smånips og håndduker får man et helt nytt uttrykk.. Noe jeg setter stor pris på, da det skiftes ut og danderes en god del, etter humør og årstid :)

Jeg liker badet mitt fordi det har stor plass og inneholder det mest nødvendige utstyret et bad må ha, pluss masse oppbevaing, i form av skap og store skuffer.. Elsker spesielt skuffene under servanten.. Så lett å finne igjen alle hårproduktene, sminken og tannbørsten.  I tillegg har vi har to doble skyvedører i speil hvor jeg kan stue bort alt fra bleiebøtte, skittentøy, nye sengeklær og håndduker, pluss at J har noen skuffer til sine klær der, lett tilgjengelig.. Jeg liker å ha mye plass og en god organisering av tingene, da blir det orden og ryddig.. Har tingene en fast plass blir de som oftest værende der, og da holdes rotet borte, og det liker vi!

En annen ting jeg også liker med badet er de store vinduene, uten innsyn.. Elsker å se ut på himmelen om morgenen eller solnedgang på kvelden. Kan til og med se ut mens jeg dusjer:)











Klem Ingunn

onsdag 13. januar 2010

Ny look:)

I dag har jeg hatt studiedag.. et annet ord for fridag..
Jeg gikk i gang med tømme huset for "julerester" Da snakker jeg om alt fra karamelliserte mandler, julestjerner (satt de ved kjøkkenbenken i håp om at de snart dør..), kakebokser og røde bånd.. og tilslutt fjernet jeg de røde putene og trekket på kjøkkenbrisken ..
Da måtte benken rett og slett få seg en ny look.. kunne jo ikke stå naken! Jeg gikk da i skapene på leit etter noe duklignende, som kunne brukes oppå madrassen.. Jeg fant en duk jeg en gang har forkastet, siden den var litt liten til spisebordet. Den var perfekt til den nye oppgaven..Hva mer måtte vi ... Jo, puter
Men... på det nye budsjettet til januar stod det:  Ingen nye interiørartikler!, Pengene skal brukes på deg selv: Klær! 
Oki, det skulle jeg prøve å holde meg til! Med godt mot dro på bruktbo, i håp om at jeg da kunne finne noen gamle interiørartikler, for det sa budsjettet ingenting om.. Men måtte deseverre gå tomhendt derifra..(en sjelden gang)

Reklamen for KID duret og gikk på radioen..
Lysten ble etterhvert for stor og tok overhånd over fornuften.. Ikke min feil at jeg ikke klarte å stå imot reklamepresset.. Halv pris på en mengde varer.. Hørte jeg ordet pute.. Joda puter ble det, og til halv pris..Det ble også med noen nye klær hjem fra min lille runde.. Da klarte jeg i alle fall å holde det ene punktet på budsjettet.. *fornøyd* *smiler*


Potetkassen har jeg fått tak i på bruktbo, kjøpte tre stk. Kan brkes til det meste

Det nye skiltet "mor og barn sover" fikk jeg av ei venninne til jul.
Hun kjøpte det fordi hun tenkte på meg da hun så det. Koselig..



Klem Ingunn

tirsdag 12. januar 2010

Julehøytiden er over for denne gang..Et lite tilbakeblikk i bilder!








Godt Nytt År :) Da har vi gått inn i et nytt år, "med blanke ark og fargestifter tell"...Jeg gleder meg masse til å se hva det nye året vil bringe.. men man må ikke glemme minnene fra det forrige!
Den vakre feiringen av julen er nå over..Den tid vi pryder hjemmene og bordene ektsra med vakker pynt og dekorasjoner, god mat og elsket famlie og venner..Må vi ikke glemme at vi også kan pynte, og skape vakre hjem selv om høytiden er over..La kreativiteten blomstre!


Da er jeg tilbake etter en "ferie" i bloggingen.. Nå med nytt kamera.. Jippi. Da skal det bli bedre bilder og utforsking..:)

Ha en strålende tirsdagskveld :)
Klem Ingunn